Інженерний погляд на перспектипи розвитку України

Інженерний погляд на перспектипи розвитку України

Повідомлення Олександр Кухарук » Пон лютого 16, 2009 12:01 pm

Пропоную ознайомитися із проектом звернення делегатів четвертого з'їзду аграрних інженерів України. який незабаром відбудеться та висловити свої коментарі, пропозиції або зауваження.
З найкращими побажаннями О. Кухарук
Олександр Кухарук
Інженер

Повідомлення: 71

Re: Інженерний погляд на перспектипи розвитку України

Повідомлення Шевчук » Вів лютого 17, 2009 9:13 am

Я вже читав звернення. Все правильно, але це неможливо при сьогоднішній владі, при сьогоднішньому парламенті. Коли всі владці вклали гроші в металургію, хімічну промисловість і т.д. Їм хватає для свого збагачення а за "маленьких українців" не подумає крім нас ніхто.За таке звернення я двома руками. Деякі розахунки, таблиці мене вразили.
Шевчук
Спеціаліст

Повідомлення: 44

Повідомлення Олександр Кухарук » Сер лютого 18, 2009 10:23 am

Звернення, про яке йдеться в моїй першій публікації, знаходиться на сайті за аресою http://www.idtn.com.ua/news/168.html?task=view , дуже цікавий матеріал. Пропоную ознайомитися з пояснювальною запискою до звернення. Це дійсно інженерний погляд на перспективи розвитку країни.
Чому мене так цікавить ваша думка, ваші коментарі. Я делегат зїзду на якому будуть голосувати за це звернення.
З найкращими побажаннями О. Кухарук
Олександр Кухарук
Інженер

Повідомлення: 71

Повідомлення MYKHAYLO » Сер лютого 18, 2009 10:32 am

На мою думку це вже буде тяжко вернути назад,адже ферми,тракторні бригади та все інше майно майже скуплені остались тільки земельні паї,яких майже 50% в оренді "з правом відчуження" на якого чекають "теперішні господарі землі" і все стане прозоро ,що селянина,який століттями на ній працював і з неї жив ,більше її не бачити.Так само з металургією,адже в нас неякісний метал,бо дешевше переробити металолом і виготовити з цього неякісного металу робочі ограни до с/г техніки які гнуться при першому виїзді в поле.При бажанні можна писати і писати,яле щоб до тих мудрих ідей і розрахунків прислухались ті ,від кого залежить впровадження даних ідей в життя. Дякую за спілкування.
MYKHAYLO
Новачок

Повідомлення: 4

Повідомлення BOKHONKOROMAN » Сер лютого 18, 2009 11:51 am

Звернення підтримую і сподіваюся, що криза, зокрема і енергетична, яку переживає країна спонукає владу прислухатися до розумних пропозицій перетворення України в аграрно-індустріальну державу. Але впровадження цих ідей може відбутися при умові, якщо країною керуватимуть справжні патрітоти.
З повагою Роман!
BOKHONKOROMAN
Активний

Повідомлення: 14

Повідомлення Коник Б. » Чет лютого 19, 2009 3:11 am

Ми інженерно-технічні працівники обурені політикою державних органів влади по відношенню до сільського населення,які внаслідок економічної кризи, втратили і втрачають основне місце роботи. Державні органи влади ставлять жителів сільської місцевості в положення 30-х років,коли жителям села забороняли видавати паспорт громадянина СРСР. Зараз жителів сільської місцевості, поставили в аналогічне становище тим,що: по-перше вони втратили основне місце роботи,по- друге жителі сільської місцевості не можуть зареєструватись на біржі праці,або знайти роботу за фахом, тому що органи влади рахують, що жителі сільської місцевості мають великі доходи з влсного господарства, за рахунок яких можуть прокормити свою сім'ю. ЯК бути сільським жителям з гірських населених пунктів??? Чи можна в горах на крутих схилах, виростити зерно на хліб,та на корм худобі і птиці і з тих "доходів" одягнути дітей та проплатити за навчання у ВУЗах.
Вимагаємо:
1. Відмінити негативне ставлення до жителів сільської місцевості,і не ділити їх на сільських і міських.
2. Не вертати людей до обробітку землі конем,і зібране зерно молотити ціпом, а дати їм можливість працювати на землі сучасною технікою ( Тракторами,з.комбайнами, та ішими С.г. машинами.)

Б. Коник
Коник Б.
Новачок

Повідомлення: 2

Повідомлення Гегель » Чет лютого 19, 2009 8:00 am

Звернення підтримую, таким шляхом слід би і розвиватись, якби не одне но. Держава переживає можливо один з найважчих періодів новітньої її історії, "лебідь, рак та щука" тягнуть воза в різні боки, попереду чекає ще одна "пухлина" - вибори, тому, нажаль, такі пропозиції на даному етапі навряд чи зможуть мати якусь підтримку.
Гегель
Спеціаліст

Повідомлення: 24

Повідомлення JRG » Чет лютого 19, 2009 10:13 am

Я не вірю в те, що сьогоднішна Верховна Рада , уряд хоче корінного покращення сільського господарства.Тай минулі уряди і депутати тільки балакали про це покращення.Покращення родючості грунтів, збільшення вмісту гумусу не можливе без розвитку тваринництва,особливо ВРХ, поголів'я якого за роки незалежності катастрофічно зменшелось.Складаються недолугі програми,виділяють мізерні дотації, а поголів'я ВРХ і далі зменшується.Науково розроблені,і колись діючі, сівозміни відсутні, органічних добрив обмаль.
А тепер відносно техніки.За радянських часів на виконання постанови ЦК КПРСі Ради Міністрів СРСР від 19 червня 1978 року " О мерах по дальнейшему развитию комплексной механизации сельскохозяйственного производства и оснащению сельского хозяйства високопроизводительной техникой" була розроблена система машин для комплесної механізації сільськогосподарського виробництва на 1981-1990 роки.Ця програма виконувалась.Звичайно,можна на даний час спорити про не достатню конструктивну ,технологічну якість цих машин,але програма виконувалась.А що робиться тепер? Де програма? Де комплексна система? Виробників техніки вроді би багато, а що виробляють?
Проет звернення чудовий, дай боже, щоб його почули наші можновладці, але вони зайнняті іншим, посади,вибори,маєтки і т.д.
JRG
Активний

Повідомлення: 19

Повідомлення chmill.a » Чет лютого 26, 2009 8:49 am

Моя думка в дечому протилежна щодо фінансування 20-25 господарств яким би держава давала допомогу у вигляді дотацій і інших пільг, цього вартує кожний фермер чи то великий чи малий, що обробляє землю. Бо саме вони ці малі фермерські господарства підтримують родючість ґрунтів за допомогою органічних добрив, що підтримує вміст гумусу в наших ґрунтах. Я вважаю, що при створення великих гігантів сільськогосподарського виробництва, село вимиратиме ще більше, де їм працювати звідки мати дохід. Бо кожен з нас інженерів знає і бачить розвиток сільськогосподарської техніки її продуктивності і можливості, матимуть роботу десятки людей! А, що робити сотням та тисячам?
chmill.a
Новачок

Повідомлення: 2

Повернутись в Технічна політика в АПК

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість