JRG » Чет лютого 19, 2009 10:13 am
Я не вірю в те, що сьогоднішна Верховна Рада , уряд хоче корінного покращення сільського господарства.Тай минулі уряди і депутати тільки балакали про це покращення.Покращення родючості грунтів, збільшення вмісту гумусу не можливе без розвитку тваринництва,особливо ВРХ, поголів'я якого за роки незалежності катастрофічно зменшелось.Складаються недолугі програми,виділяють мізерні дотації, а поголів'я ВРХ і далі зменшується.Науково розроблені,і колись діючі, сівозміни відсутні, органічних добрив обмаль.
А тепер відносно техніки.За радянських часів на виконання постанови ЦК КПРСі Ради Міністрів СРСР від 19 червня 1978 року " О мерах по дальнейшему развитию комплексной механизации сельскохозяйственного производства и оснащению сельского хозяйства високопроизводительной техникой" була розроблена система машин для комплесної механізації сільськогосподарського виробництва на 1981-1990 роки.Ця програма виконувалась.Звичайно,можна на даний час спорити про не достатню конструктивну ,технологічну якість цих машин,але програма виконувалась.А що робиться тепер? Де програма? Де комплексна система? Виробників техніки вроді би багато, а що виробляють?
Проет звернення чудовий, дай боже, щоб його почули наші можновладці, але вони зайнняті іншим, посади,вибори,маєтки і т.д.